[MBA ALUMNI KLUB] Prosincový workshop pro MBA komunitu ve znamení vyjednávání

Adventní Data & Business MBA Alumni Klub proběhl v pátek 9. 12. v nově zrekonstruovaných prostorách xPORTu.

Data & Business MBA Alumni Klub je komunita, díky které se manažeři a specialisté učí řídit business na základě práce s daty. Později své know-how do komunity vrací a pomáhají tak dalším generacím kultivovat podnikání v Čechách. Komunita je bezpečným prostředím pro sdílení zkušeností a obchodních příležitostí. 

Prosincovou komunitu se každoročně snažíme obohatit o výjimečný zážitek, a to povedlo se letos – se studenty a absolventy MBA programu jsme se pustili do vyjednávacích her, trénovali strategické myšlení a poznali se zase z trochu jiné stránky. 

Přednášejícími byli lektoři a zkušení vyjednavači ze společnosti NEGOTICO – Jan Mexo Řehák, Tomáš Burda, Hana Šnáblová a Denis Tureček. Každý z nich se specializuje na jiné typy vyjednávání od diplomacie po korporáty a účastnici si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet několik strategií díky jednoduchým efektivním hrám.  

Tentokrát jsme se zapojili intenzivně opravdu všichni včetně organizátorů. Lektoři nás „hodili do vody” a ve dvojicích jsme se pustili do tří kol vyjednávání. Náhodný los nám zajistil sparing partnery, a tak jsme měli šanci poznat i kolegy, se kterými se nevídáme často. Následovala zpětná vazba a hodnocení. 

Věděli jste, že denně vyjednáváme až sedmkrát? My jsme to za večer stihli čtyřikrát třikrát ve dvojici a jednou v týmech. Obzvláště týmové vyjednávání rychle odhalilo naše mezery a slabé stránky. Zpětná vazba od lektorů mnohým z nás otevřela oči. Kdybychom měli odejít s jednou zásadní informací, tak by to byla: Nevyjednáváte proto, že chcete vyhrát, ale proto, že se chcete domluvit a nechat si otevřené dveře do budoucna. 

Přejeme vám klidné svátky a slibujeme, že od ledna to rozjedeme ve velkém. V lednu studenty a absolventy čeká prohlídka „Škodovky” a v únoru vás u kulatých stolů provedou absolventi závěrečnými pracemi. Březen bude ve znamení ČSOB, která přivede tři odborníky a manažery z různých oddělení. A nakonec v dubnu nás čeká přednáška BI ředitele Mall Group. My se těšíme. A vy? 

MBA Alumni Klub se bude potkávat v roce 2023 i nadále, a to jednou měsíčně. Všechny termíny akcí najdete v kalendáři. Ta následující se bude konat v pátek 10. února od 18.30 v xPORTu. 

Chcete se stát součástí datové komunity?  

Přihlaste se do příštího ročníku MBA programu a posuňte svou kariéru na další level. 

Nebo se staňte partnery programu. 


Text: Barbora Mullerová