[MBA ALUMNI KLUB] Březnové setkání MBA komunity na téma české, ruské a ukrajinské ekonomiky

Pátý Data & Business MBA Alumni Klub, powered by KPMG proběhl v pátek 4. 3. a přinesl studentům rovnou dvě přednášky Davida Navrátila, šéf ekonoma České Spořitelny.

Data & Business MBA Alumni Klub, powered by KPMG je komunita, díky které se manažeři a specialisti učí řídit business na základě práce s daty a později svoje know-how do komunity vrací a pomáhají tak dalším generacím kultivovat podnikání v Čechách. Komunita je bezpečným prostředím pro sdílení zkušeností a obchodních příležitostí.

První přednáška proběhla téma – Ukrajina, Rusko a sankce. David Navrátil vysvětlil současnou ekonomickou situaci Ruska a její vývoj ovlivněný sankcemi z celého světa. Dostali jsme se také k roli České republiky. Po bohaté diskuzi nad možnými scénáři vývoje jsme se dostali druhé přednášce na téma Index prosperity Česka a proč potřebujeme druhou ekonomickou transformaci. Mimo jiné jsme se dozvěděli, že investovat se vyplatí vždycky a naprosto zásadní je investice do vzdělání dětí. A do čeho nebo koho investujete vy?

A jak akci hodnotili členové a členky?

“Díky za výbornou přednášku! Pomohla mi zorientovat se v současné situaci z ekonomického pohledu a trochu se z tohoto pohledu ukotvit. No a beru si za svůj Váš názor, že jednou z nejjistějších investic současnosti je investice do vzdělání jak sebe, tak svých dětí (tedy kromě dlouhodobého investování do akcií).”

“David Navrátil umí velmi složité koncepty vysvětlit neskutečně jednoduše. Osobně jsem si odnesla lepší porozumění současné situaci a trochu klidu.”

“Velice poučná a detailní analýza problému. Úhel pohledu o kterém jsem doteď nepřemýšlel.”

“Velice zajímavý host a poutavá přednáška a jako vždy výborná diskuze s účastníky akce.”

MBA Alumni Klub se bude potkávat i v roce 2022, a to jednou měsíčně. Všechny termíny akcí najdete v kalendáři. Ta následující se bude konat v pátek 8. dubna od 18 hodin na VŠE.

Chcete se stát součástí datové komunity?
Přihlaste se do příštího ročníku MBA programu a posuňte svou kariéru na další level.
Nebo se staňte partnery programu.


Text: Věrka Koukalová [vera.koukalova@vse.cz]
Fotografie: Martin Weinpold