[VŠE ALUMNI KLUB] Více dat i zábavy aneb náš Data & Business VŠE Alumni Klub powered by KPMG

Ve středu 1. 12. jsme krom adventu zahájili i činnost Data & Business VŠE Alumni Klub powered by KPMG. Tento klub doplňuje fungování klubu pro MBA studenty a nabízí prostor pro diskuzi, profesní zázemí a rozvoj nad rámec školních osnov studentům datových bakalářských a magisterských datových oborů vyučovaných na FIS VŠE. Klub pořádá přednášky, workshopy i exkurze zaměřené na témata týkající se dat, získávání, zpracování a využití dat, kontext dat v rámci firem i celospolečenské perspektivy.

Setkali jsme se v prostorech xPORTu a v začátku zaznělo zejména představení klubu, členství a plánovaných akcí. Následovalo krátké slovo úvodem od Oty Novotného a hlavní částí programu pak byla přednáška Marka Parise, Product Managera ve společnosti Rossum.

Host účastníkům přiblížil společnost, význam jejich unikátní technologie, businessové souvislosti automatického zpracování dat, fungování produktového týmu a zejména význam sběru a vyhodnocování kvalitativních dat pro optimální produktový proces a rozhodování. Posléze jsme se dostali dokonce až k definici a dělení start-upů, scale-upu a vlivu vstupu českého či zahraničního investora do středoevropské malé firmy na její fungování. Otázek bylo mnoho, diskuze na představená témata intenzivně pokračovala u bohatého občerstvení a volného networkingu po celý zbytek večera, který jsme společně zakončili v baru Magneto. Markovi za jeho čas a skvěle připravené téma plné nových informací moc děkujeme!

Přikládáme několik referencí od účastníků přednášky:

„Velmi se mi líbí nápad propojit studenty mezi sebou. Přednáška není pouze o pasivním poslouchání, ale také o seznamování se. Občerstvení s diskusí po přednášce je super nápad.“

„Veľmi sa mi páčila časť, v ktorej sme sa viac rozprávali o tom, ako to reálne funguje vo svete start-upov. Zároveň bolo fajn aj „prevedenie bežným dňom“ prednášajúceho.“


Jste studenty zmíněných studijních oborů a chcete se stát členy klubu? 👉 Vyplňte přihlášku [https://forms.office.com/r/AN1AT0sFAQ] a zůstaňte s námi v kontaktu, ať vám nic neunikne a můžete ovlivnit směřování klubu. Velice stojíme o vaši zpětnou vazbu, abychom mohli vymýšlet budoucí akce více podle vašich zájmů. Další přednášku plánujeme už v lednu – na chvíli odhlédneme od manažerských témat a pověnujeme se více technologii.

https://www.databusiness.cz/vse-alumni-klub/


Text: Magdalena Marie Podrazilová [podm08@vse.cz]