Díky dubnovému workshopu už víme, jak na API

DAB Alumni klub má za sebou další povedenou akci. Ve středu 12. dubna se uskutečnil workshop nazvaný „API pro vaše data science řešení: Naučte se, jak na to“. Ten si pro všechny posluchače připravil student magisterského oboru DAB a člen našeho Alumni klubu Adrian Heldes, který zároveň pracuje jako full stack developer ve společnosti Deutsche Telekom. Jednalo se o velmi žádanou akci. To dokládá i skutečnost, že v celé místnosti zůstalo jen jedno volné místo pro počítač.

Před oficiálním začátkem akce se posluchači občerstvili, aby byli připraveni a plni sil na zahájení Adrianova workshopu. Během intenzivní hodiny a půl jsme se následně učili, jakým způsobem si vytvořit lokální Django webový server, který pomocí data science modelu a uživatelských vstupů ukládal predikce do databáze a následně je zobrazoval uživatelům.

Při závěrečném networkingu jsme pokračovali v diskuzi na téma datových modelů a chlubili se přesností svých nejlepších predikčních modelů vytvořených během studia.

Na závěr bychom chtěli poděkovat Adrianovi, že si ve svém nabitém programu našel čas a připravil si pro nás tento workshop. Velký dík patří i všem účastníkům, které bychom, a nejen je, chtěli pozvat na naši poslední akci v tomto školním roce. Konat se bude ve středu 10. května. Tématem tentokrát nebude žádná přednáška ani workshop, ale zahrajeme si lehký kvíz, který se bude týkat naší komunity a světa dat. Pro nejlepší tipéry budou připraveny i malé odměny.

A pokud ještě nejste členem naší datové komunity na Facebooku, neváhejte se přidat, aby vám neunikly už žádné naše datové akce!