[VŠE ALUMNI KLUB] Od přípravy dat po finální vizualizaci se společností GoodData

Se začátkem nového semestru přišla další ze série akcí Data & Business VŠE Alumni klubu, která se opět uskutečnila ve školních prostorách Nové budovy na Žižkově. Z GoodDaty k nám přišli hned dva hosté. Spolu s Michalem Nikodemem, který působí jako Solutions Architect, zažil svůj návrat na VŠE i Michal Dupkala. Čerstvý absolvent magisterského programu Data a analytika pro business nyní ve firmě zastává pozici BI Solution Engineera.

Jako první se slova ujal Michal Nikodem. Vzal si za úkol představit nám mezinárodní společnost GoodData a její historii, v níž hraje důležitou roli Čech a její zakladatel Roman Staněk. Poodhalil nám i pár jejich klíčových zákazníků, mezi které patří například Visa či Zalando.

Poté následoval part Michala Dupkaly, který měl na starost praktickou část přednášky. Během té nás nechal nahlédnout přímo do platformy. Na připravených datech třech českých vysokých škol jsme společně prošli celou flow projektu od přípravy dat přes tvorbu metrik až po finální vizualizaci. Každá z etap navíc byla obohacena diskusí o výhodách a nevýhodách oproti jiným BI nástrojům.

Oběma Michalům děkujeme za představení společnosti a vhled do produktu i za jejich odpovědi na všechny naše otázky.

Zájemci o další naší akci si už nyní mohou v kalendáři poznačit termín 14. března. Hostem bude Jindřich Karásek, odborník na kybernetickou bezpečnost a digitální forenzní analýzu, který nám představí nejnovější trendy a techniky v oblasti Cognitive Warfare a kybernetické bezpečnosti.


Text: Jakub Sokol