KPMG Data Festival 2022 nabídne návod, jak zkrotit zlá data

Kdo zvládne zkrotit data, dokáže s nimi velké věci. Přestože se o datech hodně mluví a hrají také velkou roli při rozhodování firem, ne všude se používají správně. Právě na tuto problematiku se zaměřuje je KPMG Data Festival, který letos oslaví své 5. narozeniny. Festival pořádá Vysoká škola ekonomická společně s xPORT Business Accelerator VŠE, platformou Data & Business a FIS VŠE.

Již v pátek 14. října 2022 budete mít unikátní možnost zjistit, jak se s daty pracuje ve špičkových firmách a startupech, pro které jsou data denním chlebem. Celodenní program, na kterém se bude podílet například KPMGŠkoda Auto, Adastra, Livesport, Fortuna, Moneta, Komix, GoodData, Enehano a mnoho dalších, proběhne v Atriu Rajské budovy Vysoké školy ekonomické v Praze a nabídne den plný datových přednášek a workshopů.

Registrace na letošní program jsou již spuštěné a vy se tak můžete přihlásit na jednotlivé přednášky i workshopy. Naleznete ho na webu www.kpmgdatafestival.cz

Na KPMG Data Festival může přijít kdokoliv. Je to otevřená akce pro zájemce o problematiku dat a všeho, co s nimi souvisí. Těšit se můžete na přednášky o základech práce s daty, workshopy pro začátečníky i mírně pokročilé na řadu témat od vizualizace, přes analýzy textových dat, až po data science, interaktivní hry s daty nebo výuku umění číst v datech. Objevíte nevšednost dat, používaných každý den, pomůžeme vám udělat si generální úklid ve vašich datových skladech a zaměříme se také na data governance.

Předchozí 4 ročníky přilákaly mnoho datových nadšenců a každý ročník byl výjimečný. Stihlo se probrat nespočet témat od dat pro dobro a zlo, přes data science pro záchranu planety, data a zdraví, až třeba po data a budoucnost. Ne vždy to bylo jednoduché a jednou z největších výzev byl 3. ročník, který se kvůli pandemii uskutečnil online. Nabídl 34 hodin přenosu a podle nás se povedl, avšak setkávat se s lidmi tváří v tvář je přeci jen lepší. Na 4. ročníku už jsme se sešli naštěstí fyzicky, společně s rouškami na ústech. Tak uvidíme, co nabídne jubilejní 5. ročník, doufáme, že samé pozitivní věci.

Festival je otevřený široké veřejnosti z řad studentů, absolventů, jednotlivců i firem. Program je sestaven jak s ohledem na úplné začátečníky, tak pokročilé, a vstup je pro všechny zdarma.