[DS&BI Academy] Svět je o několik datových nadšenců bohatší

Již pátý ročník naší DS&BI Academy VŠE je u konce a pouští do světa další datově vzdělané lidi. V rámci tohoto unikátního semestrálního kurzu se studenti setkali s mnoha odborníky a experty přímo z praxe a načerpali od nich best practice. Cílem DS&BI Academy VŠE je propojit znalosti z oblastí Business Intelligence (BI) a Data Science (DS) do jednotného celku, poskytnout systematické rozšiřující vzdělání a připravit specialisty, kteří jsou schopni v rámci business analýzy využít předností obou oblastí analýzy dat. A my můžeme říct, že to se nám i tentokrát povedlo.

Kdo na studenty v průběhu kurzu čekal a co je naučil?

Akademii zahájila společnost KPMG, kdy David Slánský představil studentům základní principy DS i BI a seznámil je i s aktuálními aktuálními trendy současnosti z datové oblasti. S datovými experty ze Solitea, a.s. si studenti zkusili například navrhnout i implementovat vlastní datový sklad a od Michala Andery z Vyvsětli,cz se zase dozvěděli, proč je storytelling v byznysové praxi tolik důležitý. O zábavu bylo po celou dobu postaráno – to dokazuje i hodina s Billigence Czech Republic, kteří si pro studenty připravili vtipnou scénku a přesvědčili je o tom, že studium datové analytiky opravdu není nuda. Dolphin consulting naučili naše studenty myslet analyticky a identifikovat důležité informace, které mají lidem z byznysu pomáhat v jejich každodenní práci. Nechyběl ani KOMIX, se kterým jsme za pomoci QlikSense z rodiny Qlik našli v datech obchodní firmy informace pro určení nové obchodní strategie na další rok a s Inekon Systems si studenti zase osvojili základní funkcionality Tableau a nad obchodními daty si vše prakticky vyzkoušeli. Že je Data Science věda? To je, ale ne tak velká, když vás jí provede Adastra, která studenty vtáhla do problematiky pokročilé analýzy dat a modelování. Závěrem pohovořili zástupci firem z různých odvětví jako například automotive či zdravotnictví o oborových specifikách BI a DS projektů.

Akademii jsme slavnostně zakončili v úterý 31. června, kdy byly studentům předány certifikáty a partneři vyhlásili vítěze jejich soutěží. Celý večer byl doprovázen skvělou atmosférou a bohatým občerstvením. Všem absolventům moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí nejen v datovém životě.

Naše DS&BI Academy nejednou pomohla studentům s nastartováním datové kariéry, pomůže i vám?

Za podporu děkujeme našim skvělým partnerům: KPMG Czech RepublicBilligence Czech Republicvysvetli.czSolitea, a.s.dolphin consultingKOMIXINEKON SYSTEMSAdastra DigitalČSOBŠKODA AUTO a.s.Avast a Vlastimil Cerny, bez kterých by to nešlo!


Text: Natálie Mordavská