[MBA ALUMNI KLUB] Dubnové kulaté stoly MBA komunity s experty z LiveSportu

Šestý Data & Business MBA Alumni Klub, powered by KPMG proběhl v pátek 8. 4. u kulatých stolů s experty z Livesportu.

Data & Business MBA Alumni Klub, powered by KPMG je komunita, díky které se manažeři a specialisti učí řídit business na základě práce s daty a později svoje know-how do komunity vrací a pomáhají tak dalším generacím kultivovat podnikání v Čechách. Komunita je bezpečným prostředím pro sdílení zkušeností a obchodních příležitostí.

V dubnu jsme se vrátili k osvědčenému formátu kulatých stolů, kde si studenti i hosté nejlépe užijí bohatou diskuzi a networking. Tentokrát jsme se na datový management jedné firmy podívali očima tří specialistů. Děkujeme našim hostům ze společnosti Livesport:

  • Antonín Kučera (Head of Business Intelligence) – Tonda vystudoval na VŠE Informační management. Po škole se nějakou dobu věnoval datům a online marketingu na volné voze. V roce 2015 nastoupil do Livesportu jako webový analytik a dnes tam vede celé Business Intelligence oddělení, které za necelých 7 let vybudoval. Nejvíce ho baví právě spojení dat a businessu, především evangelizace a aplikace dat v praxi.
  • Tomáš Kumsta (Bi Analyst / Engineer) – Tomáš během studia na VŠE začal jako pracovat jako webový analytik v digitální agentuře, kde se posunul do světa komplexní datové analytiky. Na to navázal v rámci Seznam.cz se věnoval tvorbě datové pipeline pro obchodní a reklamní data. Minulý rok se pak přesunul do mezinárodního prostředí Livesportu v kombinované roli BI analytik/engineer, kde řeší datové projekty od sběru dat, přes jejich zpracování až po jejich reporting a analýzy.
  • Dean Brabec (UX Researcher) – Dean působí v Livesportu na pozici UX researcher. Rád kombinuje datovou analýzu a uživatelský výzkum. Je hodně orientovaný na uživatele (user-centric) a zaměřuje se na jejich skutečné potřeby. V Livesportu vedl projekt na segmentaci uživatelské báze (100M uživatelů) a vytvořil jeho vlastní metodologii na hodnocení nových funkcí pro uživatele. Mimo Livesport se věnuje práci jako UX konzultant na projektech, které se zabývají tématy z oblasti Crypto či investic do akcií. ktuálně svoje znalostí a schopnosti nadále rozvíjí. Studuje “UX and the development of digital concepts” v Dánsku a Anglii.

A jak akci hodnotili členové a členky?

“Na každý stůl bylo dost času a mohli jsme se ptát do hloubky.”

“Podívat na jednu firmu skrz tři zaměstnance je neobvyklé, ale přínosné.”

“Oceňuji otevřenost a připravenost hostů.”

MBA Alumni Klub se bude potkávat i v roce 2022, a to jednou měsíčně. Všechny termíny akcí najdete v kalendáři.

Chcete se stát součástí datové komunity?
Přihlaste se do příštího ročníku MBA programu a posuňte svou kariéru na další level.
Nebo se staňte partnery programu.


Text: Věrka Koukalová [vera.koukalova@vse.cz]